Ung tjej som vill göra abort

5009
Ung gravid kvinna

Jag är en 14 årig tjej snart 15 år. jag har haft sex nu för andra gången och är rädd för att jag är gravid. Ifall jag nu är gravid hur ska jag göra abort, måste mina föräldrar veta nåt? Jag vill helst hålla tyst eftersom dom tror att jag är mamma och pappas lilla oskyldiga dotter som aldrig skulle göra nåt sånt. Måste jag berätta eller kan jag få göra en privat abort ifall jag nu är gravid?

Risken om du är gravid eller ej kan jag inte svara på, men det väl hög tid att du eller din pojkvän skaffar er skydd. Finns det en ungdomsmottagning i ditt närområde, så kontakta den i första hand alt. barnmorskan för rådgivning när det gäller abort. De kommer inte att kontakta dina föräldrar mot din vilja. Närmaste sjukhus har säkert en abortmottagning dit du kan ringa för råd och stöd. Känn dig inte främmande för att ta kontakt, det är vårt jobb (barnmorskans) att vägleda ungdomar så sex skall kännas både kul och tryggt.
Barnmorskan Therese