Behöver jag extra tillskott av järn

8771

Jag väntar mitt första barn ja är nu i vecka 16 + 5 och det jag undrar är om jag ska fortsätta äta järntabletten Niferex. Jag har även köpt några tabletter som var bra för gravida och ammande. Efter några dagar såg jag att de tabletterna också innehöll järn 10 mg. Får man i sig för mycket då eller kan man fortsätta äta båda på en gång? Ska man äta järntabletterna hela tiden eller kan man sluta när förpackningen är slut?

Vanliga vitamintabletter innehåller oftast inte tillräckligt med järn för en gravid kvinna, därför lägger man till järntabletter. Det är lite olika från kvinna till kvinna när man behöver starta med extra järntabletter, om din barnmorska rekommenderat dig att börja med Niferex, så tycker jag att du skall fortsätta. Hon kontrollerar ditt järnvärde med jämna mellanrum och man behöver inte alltid fortsätta hela graviditeten ut.
Barnmorskan Therese