När har jag min ägglossning?

10942
Hur fungerar ägglossningstest
Hur fungerar ett ägglossningstest

Hur vet jag när jag har ägglossning?

Vi är ett par som försöker skaffa barn. Min tjejs menscykel är 28 dagar. Men vi känner inte till hennes exakta datum för ägglossning. När brukar denna dag inträffa? Brukar den variera oavsett mensen? 

Som du beskriver, verkar din flickvän ha regelbunden mens på 28dgr. Om man halverar den tiden dvs dag 14 i menscykeln där dag 1 är första mensdag, bör ägglossningen vara plus/minus 2-3 dagar runt dag 14. Vanligt är att kvinnan har lite rikligare flytningar, genomskinligt och segt. Påminner lite om ”äggvita”. Titta gärna på gravid.se där erbjuds hjälp med uträkning av ägglossning. Ägglossningstest att köpa på Testlagret.se alt. apoteket. Lycka till !
Barnmorskan Therese

Läs mer: När har man ägglossning

Tips: Räkna ut din ägglossning.