15 årig tjej – är jag gravid?

9036
ung gravid

15 årig tjej – är jag gravid?

Jag är en tjej på 15 år som är orolig för att vara gravid! Jag hade oskyddat samlag i september (mitten på september någonstans) i år. Har haft väldigt oregelbunden mens sen jag fick den för två år sedan, kan komma efter flera månader ibland. Detta pga. att jag stressar mycket och äter dåligt det vet jag själv. Nu är det så att jag fick mens med ”normalt” mellanrum (efter samlaget) två gånger. Det var vanlig mens inga förändringar alltså. Innan det hade jag mens i januari (så det hade ju inte tajmat ägglossningen, väl?). Killen ”kom” inte i mig, utan det var avbrutet samlag. Har inte haft kräkningar, förändrade bröst eller annat tecken. Men nu har magen börjat att växa (eller bara jag som inbillar mig? det är ju julmånad=mycket mat). Kan inte ”dra in” magen på samma sätt. Det tar lixom emot efter litegrann. Men jag kan nypa tag i magen utan problem, den är inte fast. Jag är inte mullig eller jättesmal. Mer ”normalviktig”. Känner mig illa till mods, ska gå ner till vårdcentralen och ta gravtest (har inte råd att köpa på apoteket). Men vill bara fråga ändå. hur stor är chansen att jag är gravid??

Risken för att du skall vara gravid är nog inte så stor, men däremot är det väl hög tid att du eller din pojkvän skaffar er skydd. Finns det en ungdomsmottagning i ditt närområde så kontakta den i första hand alt. barnmorskan för rådgivning. Känn dig inte främmande för att ta kontakt, det är vårt jobb (barnmorskans) att vägleda ungdomar så sex skall kännas både kul och tryggt.
Barnmorskan Therese

Läs även: Graviditetstecken / 9 Jätte tidiga graviditetstecken