Åka hem i veckan! Skönt men skrämmande.

1753

Jag ser ljuset i tunneln! En läkare sa att jag får åka hem i veckan. Vad det nu betyder i dagar vet jag inte, men de pratar om att skicka hem mig. Fram till idag har jag inte varit redo att åka hem, men idag känns det som det kommer gå bra. Jag har försökt förstå den där känslan, att jag inte vill åka hem. Den är skrämmande. Alltså känslan att inte vilja åka hem. Jag förstår inte riktigt, men jag antar att jag bara är riktigt rädd för att bli så där sjuk igen. Det är först nu som jag faktiskt förstår hur sjuk jag var. Så jag antar att min rädsla ligger i att bli så där dålig igen. När man väl är här så får man hjälp med en gång. Har man väl blivit hemskickad är det en sån apparat att få hjälp igen.

Sen vet jag att dessa höga doser kortison sätter sig i huvudet. Jag blir ibland låg, riktigt låg där allt är svart och tungt. Då gäller det att komma ihåg att det är kortisonen. Jag vill bara komma bort från kortisonen! Denna fantastiska medicin, men med, usch, så otrevliga biverkningar.

Men nu ska jag försöka hålla fast vid den positiva känslan av att kanske få åka hem! Ute blommar det överallt! Håll tummarna för mig!!

 

DELA

Om bloggen Lisa Marie

Jag heter Lisa Marie och vi var, äntligen, gravid med mitt andra barn! Tyvär förlorade vi barnet i sviterna av en autoimmun sjukdom här nu den senaste månaden. Min blogg har hittills handlat om en månad på sjukhus med ulcerös kolit som ledde till missfall. Och operation av tjocktarmen och stomi. Detta kommer påverka om vi blir gravida igen. Tänkte beskriva vägen dit. Hur med hjälp av specialistmödravården blir vi gravida igen och vad händer sen? För gravida ska vi bli! I mitt liv finns min man och vår underbara, busiga och väldigt bestämda treåring. Jag har den autoimmuna sjukdomen ulcerös kolit, som jag blev diagnosticerad med 2003. Och det är den som är anledningen till att livet är som det är. I övrigt ska jag disputera inom molekylär medicin under hösten. Så allt är väldigt spännande!
Föregående artikelVanliga frågor hos nyblivna föräldrar
Nästa artikelVinn biobiljetter till Den lille prinsen