Pressen och glädjen vid ÄL

3657

Vi försöker ju igen… efter alla dessa kaotiska månader. Efter missfall. Men inte vill det sig riktigt. Kan ju vara så att det inte går, vi kanske inte kan bli gravida igen efter operationen. Men jag vill ju så gärna! Har försökt ett tag nu. Gjort mensmatematik, kört två gånger i veckan – men ingenting har tagit sig. Det känns som vi försökt bli gravida i flera år.. varje månad samma besvikelse när mensen kommer. Denna månad har jag kört med ägglossningsstickor. Äntligen kom den glada gubben på testet som visar på stegring av hormonet. Jag blev så glad! Den här gången kommer det gå! Jag är övertygad och känner glädje. Min man – nja. Känner sig pressad och stressad. Fast det är jag som kanske inte kan bli gravid. Viktigt för mig att komma ihåg att vi är två om det här. Besvikelsen är ju lika stor för honom varje gång det inte blir något. Och rädslan över hur kroppen ska må vid en graviditet. Kommer stomin klara det? Kommer inflammationen påverka mig och en bäbis?

Det är så mycket att tänka på.. det är mycket jag är rädd för. Men samtidigt längtar jag så efter att få vara gravid och föda en liten!

Den här gången gick det!!