Pressen och glädjen vid ÄL

2119

Vi försöker ju igen… efter alla dessa kaotiska månader. Efter missfall. Men inte vill det sig riktigt. Kan ju vara så att det inte går, vi kanske inte kan bli gravida igen efter operationen. Men jag vill ju så gärna! Har försökt ett tag nu. Gjort mensmatematik, kört två gånger i veckan – men ingenting har tagit sig. Det känns som vi försökt bli gravida i flera år.. varje månad samma besvikelse när mensen kommer. Denna månad har jag kört med ägglossningsstickor. Äntligen kom den glada gubben på testet som visar på stegring av hormonet. Jag blev så glad! Den här gången kommer det gå! Jag är övertygad och känner glädje. Min man – nja. Känner sig pressad och stressad. Fast det är jag som kanske inte kan bli gravid. Viktigt för mig att komma ihåg att vi är två om det här. Besvikelsen är ju lika stor för honom varje gång det inte blir något. Och rädslan över hur kroppen ska må vid en graviditet. Kommer stomin klara det? Kommer inflammationen påverka mig och en bäbis?

Det är så mycket att tänka på.. det är mycket jag är rädd för. Men samtidigt längtar jag så efter att få vara gravid och föda en liten!

Den här gången gick det!!

DELA

Om bloggen Lisa Marie

Jag heter Lisa Marie och vi var, äntligen, gravid med mitt andra barn! Tyvär förlorade vi barnet i sviterna av en autoimmun sjukdom här nu den senaste månaden. Min blogg har hittills handlat om en månad på sjukhus med ulcerös kolit som ledde till missfall. Och operation av tjocktarmen och stomi. Detta kommer påverka om vi blir gravida igen. Tänkte beskriva vägen dit. Hur med hjälp av specialistmödravården blir vi gravida igen och vad händer sen? För gravida ska vi bli! I mitt liv finns min man och vår underbara, busiga och väldigt bestämda treåring. Jag har den autoimmuna sjukdomen ulcerös kolit, som jag blev diagnosticerad med 2003. Och det är den som är anledningen till att livet är som det är. I övrigt ska jag disputera inom molekylär medicin under hösten. Så allt är väldigt spännande!
Föregående artikel9 i-lands problem
Nästa artikelProblem med ischias under graviditeten