Vilka är Sofie och Daniel

2743

Har ju faktiskt inte berättat så jätte mycket om oss, mig och Daniel. Så detta inlägg tänkte jag ägna åt att ge lite info om vilka vi är:

10 saker om Sofie och Daniel som par (i de form):
– De träffades i januari 2014. Till hösten flyttade de ihop. På våren 2015 köpte de hus.
– Han trodde att hon var blyg. Hon trodde han var för ung. Ändå träffades dom och upptäckte att det inte stämde. Intresset vaknade ganska snabbt.
– Han är 4 år yngre än henne.
– De kommer från två olika ”världar”
– De trivs båda med att bo lite på landet men ändå närhet till samhälle.
– De har båda haft körkort sen 18 års ålder och gillar fordon.
– Han drogs till att hon alltid har saker på agendan. Han ville träffa en tjej med ”ett eget liv” och som kunde få lite mer ”liv” i hans liv. Han tyckte att hans liv alltid såg likadant ut.
– Hon uppskattar att han bromsar henne när hon vill för mycket. Hon drogs åt att han är ganska lugn och stabil som person. Hon orkade inte längre med ett liv i ständig rörelse.
– Han är en person som gärna skjuter upp saker, vilket även stod i hans beskrivning på dejtingsidan (som de träffades på). Så han säger åt henne att gärna driva på honom, så att han får något gjort. Så hon står för drivet.
– De tillsammans uppskattar att både ha dagar i soffan och att vara ute på äventyr av olika slag.

10 saker om Daniel:
– Han har levt ett ganska ”skyddat” liv. Alltid bott i Haninge kommun. När han träffade mig så hade han haft två boenden i hela sitt liv och var på väg att flytta till sitt tredje.
– Hans liv har för det mesta gått ut på bilar. Meka och köra med kompisar. Hängt på en del bilevent. Festade en del efter gymnasiet som de flesta, men i stort sett bara på hemmaort.
– Han har haft samma bekantskapskrets i stort sett sen han var liten och har aldrig intresserat sig för att lära känna några nya.
– Ganska lugn person som inte är van vid att det händer så mycket. Han har jobbat, tränat och umgåtts med sina kompisar. Han får ibland bromsa mig när jag vill planera in mer än vad man faktiskt orkar ha på agendan.
– Han har hållit sig till fordonsbranschen på ett eller annat sätt. Trivs där och har inte så stora behov av att byta arbetsplats. Han är även utbildad inom fordon.
– Han gillar att tänka men är inte en doer person.
– Har sagt hela sitt liv att han ska ha barn när han blir 30, vilket kommer uppfyllas.
– Han tycker att en vän är någon man hör av ofta och som man träffar ofta. Han har ju alltid haft sina vänner på nära håll och träffat dem ofta.
– Är ensambarn och har bott med sina gifta föräldrar hela sitt liv.
– Har byggt om bilar nästan konstant sen han var tonåring och började med sin första bil. Har nu ledsnat och vill sälja av sina projekt.

10 saker om Sofie:
– Tycker du att du känner igen mig är det inte omöjligt. Jag har bott i många olika städer och hunnit med att bo i tre länder i mitt liv. Har varit extremt social och lärt känna folk lite överallt, både i Sverige och i världen. Har även som yngre i stort sett varje helg varit på besök i olika städer.
– Har även som ung testat på många olika arbeten, så jag har nog testat de flesta branscher. Har även utbildningar i trädgård, sälj, psykiatri, pedagogik och fordon.
– Jag bodde i en stuga när det träffades och ville helst inte bo i lägenhet.
– Gillar när det hände saker och klarar inte av att det är lugnt i för långa perioder. Vill gärna ha minst ett event i månaden inplanerat. Men oftast blir det många fler.
– Har arbetat mycket med mig själv de sista elva åren. Känner mig själv ganska bra och ger gärna tips till andra hur de kan få ut mer av sina liv.
– Tycker det är enormt viktigt med jämställdhet och skulle kunna kämpa för människor som jag inte ens tycker om, för att jag anser att alla ska vara lika värda. Men sen anser jag absolut att det ska finnas skillnader och allt sånt. Men alla ska ha lika värde och inte särbehandlas. Jag bryr mig om alla människor, även om jag inte tycker om alla. Men det är extremt få personer som jag inte tycker om.
Då jag känt enormt många olika människor så har jag ganska bred människosyn och vet att det finns människor till precis allt. Så jag vet inte längre om det går att förvåna mig. Jag fascineras av alla människor olika sidor.
– Gillar äventyr och vill gärna göra lite såna saker ibland. Funderar starkt på att utbilda mig så att jag kan få hoppa fallskärm själv.
– Har sedan barnsben alltid gillat fordon. Så jag har tagit en del körkort. Började med traktor. Sen blev det bil. Sen blev det några års paus. Sen tog jag taxi kort, bara typ 2 månader senare tog jag busskort. Och när jag ändå var igång så passade jag även på att ta mc kort som jag drömt om sen jag var liten. Är så klart sugen på både C och E kort, som saknas på körkortet. Men även intresserad av att ta licenser, typ helikopter o dyl.
– Tycker att en riktigt vän ska man inte behöva höra av sig till jämt. Men att man alltid finns där för den andra om den skulle höra av sig. Oavsett om det gått en dag eller flera år. Vissa vänner finns kvar som vänner trots att man inte hörts på länge.
– Uppväxt i flera familjer. Mamma skaffade ny kille efter skilsmässan med pappa. Pappa är omgift. Sen bodde jag även några år i fosterfamilj. Där av måååånga syskon och föräldrar om man ska räkna med alla. Har även några som känns som en extra pappa. Så med alla inräknade tror jag att det blir 8 föräldrar och massa syskon.