Vi blir inte gravid och har gett upp just nu

3654
gravid

Vi blir inte gravid och har gett upp just nu

Jag och min sambo har försökt att bli gravida under ett års tid, jag är 22 och har aldrig varit gravid och killen har lyckats göra en tjej på smällen förut. Ingenting har hänt men nu har vi hamnat i en situation och vi har valt att vänta med barn. Kan vi söka utredning fortare än ett år nästa gång eftersom ingenting hände eller måste vi vänta igen? Jag använder minipiller nu.

Har ni försökt aktivt ett helt år och tagit reda på när din ägglossning ungefärligt är för att ”pricka” rätt och inte lyckats så tycker jag att ni skall ta professionell kontakt för utredning när ni vill ha barn igen. För att din partner gjort någon annan gravid för några år sedan, behöver det inte innebära att du har problem, därför är det viktigt att ni gör utredningen tillsammans. Ibland räcker det att låta bli, fokusering ”göra barn” och bara ha kul sex. Lycka till !
Barnmorskan Therese