Växer magen snabbare med andra barnet?

15867
Gravid kliar överallt

Växer magen snabbare med andra barnet?

Jag är nu 1½ månad gången på min andra graviditet och jämför då naturligtvis allt med min första. Ja måste bara fråga hur mycket magen kan växa de 2 första månaderna? Jag har redan nu en ganska stor uppsvälld mage, svårt med vanliga jeans. Detta fenomen hade jag inte första gången utan då tog det 3-4 månader innan det syntes. Nu ser jag gravid ut redan!!! Kan detta ha med barnet att göra eller är det något som uppsvällda tarmar eller dyligt som ger sig snart??

Det du beskriver är en helt normal graviditet för omföderskor. Din kropp har upplevt detta tidigare och minns. Livmodern är en muskel som vidgar sig lättare vid nästa graviditet och din kropp reagerar snabbare på graviditetshormonerna. Jag har själv upplevt detsamma.
Barnmorskan Therese