Vågar jag bli gravid igen?

5053
Gravid

Trodde inte jag skulle längta efter barn igen men nu gör jag det. När vi väntade vår dotter var jag dålig och hade en tuff graviditet och när hon föddes vägde hon 2740 gram men var pigg och inget var fel. Problemen jag hade var att jag öppnade mig ett par centimeter tidigt i graviditeten och hade jobbiga sammandragningar/förvärkar. Och mådde dåligt pga oron över att få missfall. I ca sex månader var rådet att ligga och sitta så mycket som möjligt. Själv blev jag inte bra, fick värk som spred sig och var så trött. Nu fyller hon sex år och jag skulle vilja ha fler barn. Vågar jag ? Vem kan ge mig råd? Har varit helt sjukskriven i ett år nu men ska börja trappa upp med arbete. Jag är 34 nu. Vågar vi försöka ? Vet att många runtomkring oss skulle tycka vi var smått tokiga…själv längtar jag.

Du har en tuff första graviditet bakom dig. Jag tycker att du skall kontakta din lokala mödrahälsovård/barnmorska som kan slussa dig vidare för stöd och råd. Aurora är t ex en grupp m.barnmorskor och andra professioner som sysslar med stöd under graviditeten och liknande grupper finns på de flesta orter. Min erfarenhet säger att den ena graviditeten är inte den andra lik och jag hoppas att ni vågar satsa.
Barnmorskan Therese

Läs även: Växer magen snabbare med andra barnet