Tvestjärtar

4374

När jag och Daniel träffades så var det så mycket i hans liv som var ”gay”. Han var rädd över vad hans kompisar, kollegor och andra runt honom skulle tro eller tycka. Det fanns en hel del som han lät bli eller höll sig undan för att han var rädd för det och var rädd för ordet ”gay”. Han använde ordet i stort sett dagligen som nått uttryck för hans rädsla över ordet. Allt som var rosa var gay, hudkrämer var gay, att sitta bakpå en hoj var gay, att åka på SPA var gay osv, osv.

Under den tiden som vi varit tillsammans har han nästan slutat att använda ordet helt. Han har testat det mesta han var rädd för. Ibland mer eller mindre ofrivilligt. Som en gång i början när vi var tillsammans. Daniel lyckades färga sin vita tvätt rosa när han tvättade. En dag så hade han använt alla sina kläder och allt var skitigt, han var nu tvungen att ta ett par rosa strumpor till gymmet.
När han kom hem från gymmet, han var en aning knäckt. Tittade som ett riktigt besviket och nästan ledset barn på mig och sa ”till och med den snygga tjejen på gymmet skrattade åt mig”.

Jag minns när jag hade köpt strumpor till honom. Det var inte vanliga helvita eller helsvarta strumpor. Det var randiga, prickiga och färgglada strumpor. Han sa först att han aldrig kommer att kunna ha dem på jobbet för att de skulle reta ihjäl honom. Det tog några månader, men sen gick han med dem till jobbet. Han blev retad första dagen tror jag, men nu kan han ha strumporna till jobbet utan att någon bryr sig, eller så är det han som slutat bry sig.

På detta sätt har jag märkt hur ”ung” han är. Han har så mycket ”fasor” i sig. Så mycket oupptäckt. Så mycket som han tror är ”tabu” på någe vis för att han är kille. Men nu är det nästan aldrig så att man hör ordet gay längre. Han är inte lika rädd för att bli dömd. Nu kan han göra mer som han känner för och ta det som en ”man”.

Många gånger när han berättat om sina erfarenheter till vänner och till gubbarna på jobbet så har han insett att många andra redan har gjort det. Att de till och med uppskattar att göra det.

Igår övervann han ytterligare en sån grej. Vi var på helkroppsinpackning med ansiktsbehandling. Det var en sak som han nu kände sig ”mogen” att testa. Så vi bokade tid och var där, som lite vardagslyx, igår.
Jag missade halva min upplevelse för att jag var så upptagen och intresserad av vad han tyckte om det. Vi hade en sån duo behandling, så vi låg i samma rum. Flera gånger sneglade jag åt hans håll för att få mig en hymf om vad han tyckte. Men det var svårt att tyda. Till slut fick jag säga åt mig själv att sluta försvinna iväg i mina tankar om vad han tyckte och njuta av behandlingen jag fick.
Jag där emot hade inte alls tänkt på att graviditeten skulle påverka behandlingen. Väl inne på rummet och vi skulle förbereda oss för behandlingen så insåg jag att jag kan ju inte ligga på mage på massagebänken. Men oron gick snart ner när jag i mitt ”uppvaknande” hade uttalat min rädsla högt. En av behandlarna sa att det inte skulle bli några problem och att hon skulle ta hand om mig. Hon berättade att jag fick ligga på sidorna istället, så kommer hon åt. 🙂

När behandlingen var färdig och behandlarna lämnade rummet för att låta oss vakna till liv och klä oss igen så kollar Daniel upp mosigt och sa nått i stil med ”shit vad skönt, det här lär vi göra om”. Så satte han sig på sin massagebänk och tittade med en konstig min, så sa han ”jag tror jag håller på att bli en tvestjärt”.  Så sa han att allt det här som han kallat gay och som jag pratat gott om, det är ju sånt han uppskattar.

Vi skrattade gott och konstaterade att det inte finns så mycket som är ”gay” egentligen. Det handlar bara om rädslor och fördomar. Det är så typiskt unga killar att vara rädd för sånt som en gång i tiden var ”tjejigt”. Att gå på spa, kroppsbehandlingar och dyl är även sånt som killar gör ofta nu för tiden och det är inget att skämmas för. De som skäms är de som inte vågar testa av rädsla för vad andra ska tycka. Man ska göra saker man mår bra av och våga prata om hur underbart det faktiskt är. 🙂

Det är manligt att våga stå för vem man är och vad man tycker. Man ska inte bry sig så mycket om vad andra tycker. Man ska våga njuta av sitt liv. Det kallas att våga leva sitt eget liv. Man ska inte leva som alla andra vill, det kommer man bara att ångra.

Det känns tryggt att Daniel också börjat njuta av allt möjligt och inte vara så begränsad av omgivningen. Han kommer bli en jätte bra pappa. 🙂