Sorg – Missfall

2430

Jag fick en blödning och läkarna beställde tid hos Gyn här på sjukhuset. Där kunde de tyvärr konstatera att jag har fått missfall.

Usch vilken sorg jag känner nu. Jag satt där på gyn och väntade på transport tillbaka till min sjukhussäng och tårarna bara sprutade. När jag kom tillbaka till avdelningen fick jag berätta vad som hänt. Sjuksköterskan Fredrik bara kramade om mig, länge. Min man och dotter hade varit där och vänt. Jag kunde inte höra av mig till dom från gyn. Men så ringde dom, kvar på sjukhuset. Så vi fick träffas och prata igenom det. Det var så skönt. Vi valde att berätta för vår dotter med en gång. Att bäbisen dött i magen. Hon förstod och sa, vi får prova igen.  Jag vill bli storasyster. Vilken underbar kommentar. Hon är så klok. Bara att få vara med dom två fick mig att känna mig bättre. Min dotter är så underbar. Min man är jätteledsen, så klart. Men vi tar oss igenom det här.

Just nu är jag bara tom. Men jag antar att det blir bättre. Ska koncentrera mig på att bli frisk. Sen får vi försöka igen! Längtar efter en liten bäbis att hålla i mina armar.

DELA

Om bloggen Lisa Marie

Jag heter Lisa Marie och vi var, äntligen, gravid med mitt andra barn! Tyvär förlorade vi barnet i sviterna av en autoimmun sjukdom här nu den senaste månaden. Min blogg har hittills handlat om en månad på sjukhus med ulcerös kolit som ledde till missfall. Och operation av tjocktarmen och stomi. Detta kommer påverka om vi blir gravida igen. Tänkte beskriva vägen dit. Hur med hjälp av specialistmödravården blir vi gravida igen och vad händer sen? För gravida ska vi bli! I mitt liv finns min man och vår underbara, busiga och väldigt bestämda treåring. Jag har den autoimmuna sjukdomen ulcerös kolit, som jag blev diagnosticerad med 2003. Och det är den som är anledningen till att livet är som det är. I övrigt ska jag disputera inom molekylär medicin under hösten. Så allt är väldigt spännande!
Föregående artikelPacka, packa, vila, packa…
Nästa artikelVerkligen fredagen den 13!