Ska förvärkarna verkligen göra så ont?

3853
Gravid kliar överallt

Ska förvärkarna verkligen göra så ont?

Har haft rejäla värkar av och till i snart en månad. Ibland är det ca 1 min mellan värkarna och dem kan sitta i ca 8-9 timmar, dessa gör ont och jag har hört att förvärkar / sammandragningar inte ska göra ont. Så vad är det egentligen som är på G och när jag har så mycket värkar kommer jag ändå att gå tiden ut? 

Förvärkar gör i regel inte ont men upplevs ofta som lite obehagliga. Jag antar att din mvc-barnmorska har täta kontakter och ni kollat upp tänkbara orsaker. Kanske klämmer din livmoder på något i din kropp när du har förvärkar, det är ju inte mycket plats längre. När du har så mycket och starka förvärkar finns det en ökad möjlighet att ni får barn tidigare.
Barnmorskan Therese