Saker jag vanligtvis gillar men inte kan äta

2685

Jag försöker äta mest veganskt (eller pescetarianskt, äter skaldjur och fisk ibland). Fast just nu kan jag inte äta vegansk ost och vegansk choklad. Kan ju inte äta så mycket över huvud taget men just mjölkchoklad och smält vanlig ost fungerar just nu och är faktistk gott överraskande nog. Synd att det inte är något nyttigt jag kan äta just nu. Choklad och ost är inte något jag äter i mängder, mer att det funkar att få i mig lite av.

Saker jag älskar vanligtvis men inte kan äta nu:
Lussebullar. Bakade extra stor sats veganska sjukt saftiga lussebullar som jag bakade förra året och fick göra en extra sats till min familj som älskade dem (trots att de inte äter veganskt). Har jag kunnat äta någon? Ja faktiskt en. Njutit av den? NEj! Har velat kräkas.

Pepparkakor. Äckligt i början, lite gott i slutet. Älskar annars Annas pepparkakor men inte nu. Mjuk pepparkaka går dock bra ibland.

Och mamma gjorde ju veganska julk*ttbullar till mig och Janssons frestelse till jul. Som jag vanligtvis älskar men nu bara vill kräkas av.

Fisksoppa. Nyår spenderades i soffan (somnade klockan 20). Men min sambo hade gjort fisksoppa som jag vanligtvis älskar men jag ville kräkas efter en halv tugga. Jag tror att han blev lite ledsen efter att ha stått och lagat den länge. (Bilden nedan är från nyår förra året).

Och saker som jag ätit som först fungerat men sedan är omöjligt att äta (dvs man äter en gång, och det är okejgott, sen går det inte mer förmodligen pga kroppen förknippar det med illamåendet):

Bipbimpap (vegansk). Fy vad äckligt de sista tuggorna av det lite söta riset var. BLÄ.
Vegansk pizza med banan, jordnötter och curry (min favorit annars). Det söta i bananen smakade i slutet BLÄ och den veganska sk*nkan och osten smakade också riktigt konstigt efter ett tag.

Har vissa dagar tyckt väldigt mycket om isbergssallad, tomat och gurka med rhode island-dressing och pizzabröd. Men nu kan jag inte längre äta tomat då jag började må illa precis på slutet när jag åt tomat.

Åt också pizza med vanlig ko-ost, räkor, champinjoner och ananas flera dagar i sträck, men nu kan jag inte längre äta det heller.

Salladen ”asiatisk räka” från Holy Greens åt jag nästan varje dag i en hel vecka och det var det enda jag kunde äta då. Men nu kan jag inte äta räkor längre. Men tror att salladen skulle funka bra utan räkor.

En dag var det enda jag ville äta friterade räkor och ris. Jag åt det, och nu känns det som att jag aldrig mer vill äta det igen.

Sammanfattningsvis kan jag för det mesta äta vissa saker en eller två gånger eller sallad i flera dagar i sträck, men sedan kräks jag nästan av tanken. Och jag har väldigt svårt att äta saker som det luktar mycket av när de lagas. Börjar då få kväljningar av matosen redan.

Det vore superhärligt om ni också ville dela med er, om ni känner igen eller eller inte eller vad ni har för upplevelser kring mat i första trimestern eller senare? Kanske några cravings eller så? 🙂