Packa, packa, vila, packa…

3023

Om två dagar går flyttlasset till vårt nya hus. Det är inte nybyggt, men vi har renoverat upp det, så det känns helt nytt. Jag som, enligt ayurvedisk filosofi, är undvikande till min natur, kommer att få mer utrymme, eller snarare ungdomarna får ett eget allrum att hänga i. Hoppas att det bidrar till lite ny lust och inspiration. Oavsett blir det makalöst skönt, för alla.

Tricket när man ska packa ett helt hem i kartonger och samtidig ha koll på vardagliga ting, är att göra en sak i taget. Nu när det har varit så varmt har jag blivit extra trött, som gravid är jag trött från början. Vissa dagar är värre än andra. Då gäller det att inte stressa upp eller överanstränga sig. Viktigast av allt kanske är att ta sig tiden att vila när behovet uppstår och komma i säng i tid utan att ligga och grubbla på saker som jag ändå inte kan göra något åt i stunden.

När jag går och lägger mig försöker jag släppa det jag gjort under dagen, att skapa bästa möjliga förutsättningar för att få en god natts sömn. Det hjälper knappast att jag ligger och tänker på annat, när jag ändå ska sova. Det försöker jag spara till nästa dag i stället, och ta nya tag. Oftast funkar det, men ibland inte.

God natt