Nidblödning

Nidblödning

29671
Nidblödning
Nidblödning

Nidblödning – en blödning tidigt i graviditeten

När det befruktade ägget fäster i livmoderväggen kan det uppstå en minimal blödning. Denna blödning kallas för nidblödning.

Fästningen av ägget sker ungefär vid perioden för beräknad menstruation, eller några dagar tidigare, vilket kan göra att man tror att det är mensen som kommit när man i själva verket precis blivit gravid. Den väldigt sparsamma blödningen är inte farlig.

Nidblödning

En nidblödning är ofta något ljusare än vanlig mens. Den är också tunnare och klumpfri samt pågår under en kortare tid än den vanliga mensen. Det är dock svårt att veta om det är en nidblödning eller om det är mensen som kommer.

Försök att inte tänka för mycket och analysera situationen. Om du får en blödning som du tror är en nidblödning och som inte följs av en rikligare blödning så kan du vänta ytterligare några dagar och sedan ta ett graviditetstest.

När får man en nidblödning? 

Nidblödningen kommer normalt en till två veckor efter ägglossningen, dvs 7-14 dagar efter ägglossningen. Detta är samma tidpunkt då mensen normalt kommer, vilket gör det svårt att veta exakt vad det är. Alla får heller inte en nidblödning, vilket gör det ännu svårare att avgöra om det är mens eller en nidblödning då ägget fäster. Ungefär 25% av de kvinnor som fullföljer graviditeten anger dock att de varit med om en tidig blödning av något slag.

Tips / Sponsrad länk: Köp graviditetstest online på testlagret.se.

DELA
Föregående artikelFörlossningsrummet
Nästa artikelKönsneutrala namn