När kan jag bli gravid igen efter missfall?

9772
Graviditetstest

När kan jag bli gravid igen efter missfall?

Hej jag har en fråga: jag fick missfall för ca tre och en halv månad sedan. Jag frågade min barnmorska om man kunde försöka igen på en gång och hon tyckte inte att det skulle vara några problem, så en och en halv månad senare blev jag gravid igen och är nu i vecka åtta. Nu har jag läst lite här och var att man ska ibland vänta en två månader ibland tre ibland inga alls efter ett missfall. vilken information stämmer och varför rekommenderar vissa att man ska vänta? Finns det några risker för mig som är gravid nu?

Jag ser inga risker i att du blivit gravid igen. Din kropp var redo efter missfallet, mensen hade kommit igång och din ägglossning kom som vanligt. Däremot vid ett missfall där man gjort en skrapning på sjukhus behöver kroppen återhämta sig något. Bra regel att vänta till man haft en normal menstruation.
Barnmorskan Therese