Namn, namn och namn

3917

Vi har sedan många veckor tillbaka bestämt oss för två namn som vi tycker om. Som vi är ganska säkra på att de kommer att få heta. Men man ska ju aldrig säga helt säkert, för det kan ju vara så att de inte passar. Men vi är ganska säkra på namnen och ganska säkra på vem som ska få heta vad också.

Neo är killen som kallas för tvilling 1, han känns lugnare och mer, hmm gravidhjärna, nu försvann ordet helt. Men mer beroende av sin integritet. Han säger till om man är inne på hans ”revir”.
Han ligger som första tvilling ut och har placerat sig med huvudet neråt sedan långt tillbaka i tiden.

Antal personer som heter Neo i Sverige: Ca 3750
Neo betyder:
Kommer från det grekiska ordet ”neos” som betyder ”ny”. Också ett unisex namn som betyder ”gåva” på setswana (majoritetsfolket i Botswanas språk, folket Tswana).

Jax är killen som kallas för tvilling 2, han känns mer aktiv. Han håller igång ganska ofta. Ibland dag som natt. Han både sparkar och slår ofta. Även nu när magen blivit stor och trång så kan det komma slag och sparkar från honom. Nu känns det mer som att de rör sig. På ultraljuden har han vid flera tillfällen ”retats” med sin bror.
Han ligger så att han kommer ut sist, han har legat i sätesbjudning i många veckor. Bara vid ett ultraljud har han legat med huvudet neråt. Han är även den som är störst, har pendlat mellan 10-16% större än en vanlig bäbis. Och då brukar tvillingar i regel ligga på minus.

Antal personer som heter Jax i Sverige: 145
Jax betyder:
Den starka ledaren, folkets beskyddare. Jax står för förmågan att älska och vara barmhärtig lika mycket som att vara hård och grym. Förmågan att själv kunna kontrollera sina fördelar och negativa sidor till sin fördel.

Nu har vi börjat prata om andra namn. Det är ruskigt svårt. Hade vi fått en pojke hade de fått våra pappors namn som andra namn. Men jag vill inte att de ska ha samma andra namn, det känns nedvärderande mot dem, som att de inte är skilda personer. Och om vi ger dom ett varsitt så känns det som att det bli mammas favorit och pappas favorit. Så vi funderar nu lite fram och tillbaka. Ska vi använda våra pappors namn på nått sätt, ska vi ta andra släktnamn eller ska vi helt enkelt ta helt andra namn?