Mina första tecken på graviditet

3012

Åh vad jag längtar till sol och värme nu! Som på bilden. Ligga på klipporna och lyssna på vågorna. Menmen, snart är det vår i alla fall! Och här som rubriken lyder, mina första tecken på graviditet:

1. Jag fick mensvärk. Så jag trodde att mensen var på väg, men ingen blödning kom. Både molande men även så stark att jag vaknade på natten och fick en rejäl kramp.

2. Ömma bröst – men det kan jag annars få vid mens och pms också, men det blev bara värre och värre för varje dag min mens uteblev.

3. Jag äter vanligtvis veganskt, men när min sambo kom hem med icke vegansk choklad kunde jag inte stå emot (och det kan jag faktiskt även om jag skulle ha pms) utan norpade i smyg ur skåpet.

4. Jag ville inte ha mina ”nyttigare” choklabrownies (faktiskt supergoda) som jag annars alltid äter när jag har mens. Och inte andra saker jag gillar heller, som lussebullarna jag hade bakat.

5. Jag hade gjort spenatsoppa, extra stor sats (älskar spenatsoppa, lite extra salt, när jag har mens så förberedde mig inför det) och glömde alla burkar på diskbänken över natten. Blev så trött och somnade ifrån dem klockan 20.30.

Efter att mensen uteblivit fyra dagar gjorde jag ett graviditetstest som visade positivt. Den känslan var fantastisk! Det var innan jag visste vilket h*lvete som väntade och det kändes som att jag vunnit på lotteri. Jag är fortfarande glad så klart innerst inne över graviditeten,
men ibland är det svårt att vara glad när man är konstant illamående, har mycket smärtor,
yrsel och extrem trötthet. Jag har även mycket halsbränna och ont i höfterna.