Mina bröst är inte längre spända

16770
Spända bröst

Mina bröst är inte längre spända

Jag är gravid i v.8. Hittills har mina bröst växt, känts lite spända men inte ömma och det har liksom pirrat i dom. Nu känns det nästan som de har gått tillbaka till normal storlek och är inte så spända längre. Jag har däremot fortfarande mensvärksliknande känningar (ligamenten). Jag har börjat må lite illa också. Det som jag är lite orolig över att brösten känns lite annorlunda nu. De känns liksom inte så mycket i dom. Jag har alla andra ”symptom” dvs illamående och ”mensvärk”. Är det något fel? 

Jag tycker inte att du skall oroa dig. Ömma och fylligare bröst är ju ett tidigt första tecken på att du är gravid, men också helt naturligt att det försvinner efter några veckor. Som du beskriver, har du ju andra graviditetstecken och senare i graviditeten kommer du att känna att bröstkörtlarna börjar bli aktiva igen.
Barnmorskan Therese