Mat och dryck

7481

En förlossning tar väldigt mycket på dina krafter, och du behöver all energi du kan få. Förlossningen kan ta lång tid, ibland flera timmar eller dygn så även om du redan hunnit både äta och dricka hemma är det smart att ha med sig något extra att förtära om inte sjukhuset kan erbjuda detta. Även den som följer med dig kan behöva både mat och dryck under tiden och det kanske inte är läge att göra avbrott för att gå och handla.

Mellan dina värkar är det viktigt att får i dig mycket vätska. Det är förmodligen svårt att äta någonting just då, dels för att du har ont men också för att ditt magsäcksinnehåll inte töms ut lika fort till tunntarmen när förlossningsarbetet väl startat, vilket kan göra att du kräks.

Efter förlossningen brukar både du och din medföljande bjudas på något att äta eller dricka, vilket förmodligen känns välbehövligt just då efter det tuffa träningspasset ni just gått igenom

Det är dock inte säkert att den som följer med dig får någonting efteråt eller under tiden, ta därför med lite extra i förlossningsväskan.