Mående i vecka 7

4762

Tänkte att jag ska ta o berätta lite om mina gravidsymptom.

Sista veckar har de förändrats en aning. Jag är nu i vecka 7. Jag har haft perioder med extremt illamående. Jag vaknade på nätterna av att jag mådde illa. Jag mår fortfarande illa jämt. Men där emot är det nu oftast lättare illamående. Det blir lite jobbigare precis efter att jag ätit och om jag blir hungrig. Så jag försöker hålla mina matvanor, att äta 4-6 ggr om dagen. Frukost-mellanmål-lunch-mellanmål-middag-kvällsmål. Till mellanmål blir det oftast en frukt. Jag klarade mig på att äta 4 ggr om dagen tidigare. Men nu börjar jag känna mig beroende av förmiddagsmellanmålet för att slippa det jobbiga illamåendet innan lunch.

Jag är har ofta rinnsnuva, känns som att jag är allergisk mot något. Flåset är oxå förändrat. Jag blir andfådd av minsta ansträngningen. Räcker att gå upp för en trappa. :S jag funderar hur det ska gå när jag blir tjockis….

Har blivit äckelmagad över vissa saker. Typ om det jag ska äta inte ser aptitligt ut, då är det jätte svårt att äta. En tugga går bra. Andra börjar ett extremt motstånd och tredje känner jag mig spyfärdig och kan inte fortsätta äta. Även vissa dofter/stanker klarar jag inte, så känner jag hur jag börjar hulka.

Sen den här tröttheten. Den går upp o ner. Jag går snabbt från pigg till dödstrött. Behöver inte mycket ansträngning. Är inte alls van att bli slut så snabbt och så lätt.

Men nu måste jag bara få säga. Det låter som värsta gnället. Men det är inget jag lider av. Jag mår ganska bra över lag. Jag är ju van vid smärta och illamående av min tarmsjukdom. Det enda som stör är att jag blivit äckelmagad. Att inte kunna äta om det är något som ser oaptitligt ut. Förut bet jag bort bruna fläckar på bananen. Det kan jag inte längre utan att börja hulka. Börjar bananen bli lite mjukare, annan konsistens så kan jag inte heller äta den. Det är som att jag måste ha superfärsk mat.

Jag börjar landa lite i att jag är gravid. Det börjar bli mysigt. Det känns att det händer grejer inne i magen. På ett sätt har man förstått men på ett annat är det svårt. Tänk att jag ska bli mamma, vilken grej.

(Av någon anledning laddas bara bilderna upp liggandes, så ni får leva med det.)