Less på hurtiga hälsoinspiratörer?

2124

Internet är fullt av gnistrande må-bra-bloggar. Så varför påbörja ännu en? Jag är säker på att läsningen som finns ger många ett meningsfullt driv att förverkliga drömmar, men ibland tror jag att budskapen når främst dem som redan är frälsta. Lika många av oss suckar när det dyker upp ännu en vit tandrad och vältrimmad kropp på skärmen. Det snarare provocerar än inspirerar någon som har en lång väg att gå till det utopiska självförverkligandet.

Kanske som känslan av hur mina skidor i helgen gick på havet som har blivit en isig sörja efter den senaste veckans blida?  Jag jobbar som sjukgymnast, vilket bara det låter hurtigt. Men jag har mött alldeles för många småbarnsföräldrar som fastnar i ekorrhjulet och inte vet hur de ska ta sig ur karusellen av stress, förväntningar, känslor av otillräcklighet och trötthet. Mest mammor faktiskt. Jag vill mötas någonstans där vi förstår varann. Och jag vill dela med mig av det som får mig att må bra.

Jag är bra på att chilla. Och på att komma iväg på saker. Det kan låta som en paradox, men det behöver det inte vara. Givetvis har jag också massor av brister. Som alla. Jag är klumpig och glömsk och dålig på att hålla tider och ringa vänner. Det är inte oväsentligt i den här internetdjungeln av inspiratörer med till synes “perfekta liv”. Jag är en helt vanlig småbarnsmamma som har mina achilleshälar och saker att jobba med.

MEN, jag är bra på att äventyra och på att inte stressa. Och mitt största tips till dig som tycker att livet är rätt jobbigt ibland – prioritera och gör det du går igång på! Sänk ribban och förlika dig med att ingenting blir perfekt. Livet bara är. Ofta helt fantastiskt!