Känner katten att jag är gravid?

3767

Vi har en katt. Katten och jag har något slags hatkärlekförhållande. Eller ja, vi gillar inte varandra. Dottern gillar henne, så vad gör man inte. För nån vecka sen sa jag högt och tydligt när hon (katten alltså – inte dottern) var extra påfrestande: snälla kan du inte bara gå ut och bli uppäten? Varpå katten går ut och är borta i tre dygn. Hon är normalt borta 20 minuter max. Snacka om dåligt samvete jag hade. Men hon kom tillbaka och allt blev bra. Tillbaka till hatkärlek.. Hursomhelst, på kvällarna ligger hon normalt, alltid, i min mans knä när vi är i soffan. Hon gillar ju inte mig, så hon vill inte va hos mig. Men den senaste tiden, ligger hon på min mage. Varje kväll. Det har hon alltså aldrig gjort. Jag undrar om hon bondar med bäbis.. Det är en liten rolig tanke. Jag menar, finns ju hundar som används för att ställa cancerdiagnoser, så varför skulle inte katten kunna känna av graviditeten?