Kan man känna att man blir gravid?

13121
Kan man känna att man blir gravid?
Kan man känna att man blir gravid?

Det finns de som säger sig ha känt att de blir gravida, men är det verkligen möjligt att känna att man blir gravid?

Kan man känna befruktningen?

Man kan känna av graviditetstecken redan tidigt i graviditeten, dvs redan innan man har fått ett positivt graviditetstest. Den man då ofta känner är illamående, trötthet eller ömma bröst. Men det är inte alla som känner något såhär tidigt.

Att känna själva befruktningen, dvs när spermien och ägget är fysiologiskt inte möjligt. En del som blivit gravid beskriver dock att de kände det. De beskriver det ofta som en förnimmelse, en svag känsla av att något hände inne i livmodern.

Om du ska leta efter någon känsla då ni har sex för att se om du kan känna att du blir gravid så ska du göra detta ungefär två veckor innan då du normalt får mens. Detta är tidpunkten då befruktningen inträffar. En dryg vecka därefter inträffar en nidblödning.

Tips: Beräkna förväntat förlossningsdatum

Men jag kände ju min befruktning?

Vill man känna något så kan man säkert känna det. Det var dock sannolikt inte att du blev gravid utan det var snarare något annat. När ägget blivit befruktat så färdades det genom äggledaren och fäster i livmodern nästan en vecka senare. Först då är det möjligt att känna graviditetssymptom. Sen är ju ingenting omöjligt säger dem och i slutändan så får vi kvinnor lita på vår livmoderkänsla.

Läs även: Jättetidiga graviditetstecken