Kan man bli gravid efter att ha fyllt 43?

8693
Gravidpar

Kan man bli gravid efter att ha fyllt 43?

Jag har alltid velat ha barn. Nu har jag träffat en underbar kvinna för ca 1 år sedan och skulle älska att få dela denna del av mitt liv med henne. Jag är tyvärr ganska oerfaren då det kommer till havandeskap… Kvinnan jag lever med kommer att fylla 43 imorgon och har en dotter sedan tidigare. Då till min fråga, jag undrar om det är möjligt för en kvinna i den åldern att bli havande och vad det skulle kunna innebära i så fall? Jag tar gärna emot lite länkar kring detta och ett så utförligt svar som ni har möjlighet att ge!

Kärlek är underbart! Om din kvinna vill ha barn med dig så är det bråttom. För nu börjar din kvinnas fertilitet att sjunka. Så sätt igång och håll koll på ägglossning. Köp ev. ägglossningsstickor för bättre träff. Läs under rubriken bli gravid för vidare info. Angående hjälp från fertilitetskliniker så får du ringa runt. Tyvärr tror jag att din kvinnas ålder kommer att stötta på patrull för att få hjälp, men prova!
Barnmorskan Therese