Jag har ont i mellangärdet

22218
utomkvedshavandeskap

Har en fundering ang. min graviditet? Väntar mitt tredje barn och har haft två svåra graviditeter sedan tidigare. Havandeskapsförgiftning båda gångerna, första gången så lossnade moderkakan och jag blev förlöst i vecka 37 med akut snitt. Mitt andra barn fick de förlösa i vecka34 pga. av havandeskapsförgiftning. Har redan börja samla på mig vätska i händer ben och fötter har gått upp sammanlagt 10 kg sedan inskrivningen är nu i vecka 21. Men har en liten fråga, har haft ont i mellangärdet från och till men det kommer mer intensivt nu och smärtan mer påtaglig. Min barnmorska sade att sådana symtom är sådant jag inte skall uppvisa och inte redan, varför får man ont där och vad är det som orsakar detta. Skulle vara tacksam om svar kunde lämnas så man kunde få lite ljus i det. 

Den ena graviditeten är ju inte den andra lik, men med det du beskriver hoppas jag att din mvc- barnmorska håller god koll på dig med bl.a. blodtryck, urinprov och andra havandeskapsförgiftningssymptom. Det har hon säkert! Smärta i övre delen av buken, i trakterna av levern (höger sida alldeles under bröstkorgen), kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning och måste genast kontrolleras av läkare. Smärtan kan också bero på gallsten eller matsmältningsproblem, vilket naturligtvis inte alls är lika allvarligt. Men man skall aldrig strunta i den här typen av smärta.
Barnmorskan Therese

Mer om havandeskapsförgiftning och utankvedshavandeskap.