Jag är rädd att jag inte ska bli gravid igen!

8947
Hur fungerar ett graviditetstest?

Jag är rädd att jag inte ska bli gravid igen!

Jag är så himla rädd att jag inte ska kunna bli gravid igen, jag vet inte varför. Sist jag var gravid så gjorde vi abort i 6:e månaden. (pojken var sjuk) Och har inte blivit gravid sen dess..(5 månader sedan) Jag har BIM i morgon, och jag hoppas verkligen på ett positivt besked. Tog även ÄL-test denna månad, och vi hade sex innan, under och efter ÄL, och mer utöver det… men jag vet att vi prickade in ÄL denna gång iallfall.. Tog ett grav-test i dag, och blev jätte besviken eftersom det var negativt. Vet att det var tidigt, men…jaa….jag vet inte! Men tänk om inte vi får ett positivt besked, utan att mensen kommer, vilket jag tror…usch! det är så jobbigt! Vill ju verkligen ha barn, men det känns som allt är emot oss, och vi aldrig kommer kunna få barn igen.. Kan man kolla sig någonstans så vi kan bli med barn igen… Finns det någon hjälp man kan få nu, även om man inte försökt i över ett år. Vi känner oss verkligen redo….därför är det så tungt… Vi är föräldrar utan barn! Finns det tips och råd till att bli gravid igen? Jätte konstiga frågor jag vet, men jag vet inte vem jag ska fråga! Detta tynger verkligen ner oss båda!

Förra året var både glädje och sorg för er. Jag förstår att längtan efter ett barn är stort och stressar er en del! Du verkar inte haft problem med att bli gravid tidigare, så försök att ta det lugnt. Har du en regelbunden mens, använd ägglossningsstickorna och försök aktivt ett halvår. Om inget hänt föreslår jag kontakt med en gynekolog för diskussion. Kom ihåg att ha mysigt tillsammans och hitta på saker som distraherar lite från barnalstrandet. Jag vet att det är svårt.
Barnmorskan Therese