It is on!

3887

Idag startade jag Operation bli frisk! Efter att ha läst att jag äter tydligen helt fel för att ha skov i UC (ulcerös kolit) så ska jag testa att äta annorlunda. Puré o soppdiet. Normalt äter jag typ GI och väldigt mycket grönsaker. Så vad jag hoppas på är att inflammationen ska lugna sig så jag kan trappa ner kortisonbehandlingen och helt bli fri från den. Att jag går på diet menar jag inte att jag bantar – absolut inte. Det vet jag är riktigt dåligt både för mig och bäbis i magen, så jag ska få till snäll diet anti inflammation, men med tillräckligt näringsinnehåll för att vara gravid.

Så jag startade dagen med att åka och handla, sen lagade jag soppa nummer ett. Den var sjukt god! Blomkål, purjo, morötter, lax, kikärtor, en massa currypasta, fisksås, buljong och kokosmjölk. Koka ihop, mixa – klart! Mmmmm! Den blev rätt stark, och det ska man tydligen inte heller äta när man har UC, men vad fasen. Nånstans får det räcka..

Soppa 1

Lunchsoppan, inte snygg men vääääldigt god Thaiinspirerad lax-blomkålssoppa.

På eftermiddagen var hela familjen rätt sugna på mellanmål så vi gjorde en bärsmoothie. Det var toppen! Bara frusna bär, lite fil o rågflingor till mig.

Till middag gjorde jag en vanlig svampsoppa med lök, morot och svamp. Lite gräddmjölk, buljong och timjan. Supersnabb och jättegod. Dock inge vacker heller, måste jobba på det där med  soppupplägg. image

Det kan ha slunkit ner en fiskpinne från lilltjejens tallrik och en knäckemacka också i magen.  Men vad tusan! Känns som en bra start!

Nu börjar den svåra tiden på dygnet, kväll efter läggning av barn. Jag vill bara krypa upp i soffan med en kexchoklad. Det är den värsta vanan att bryta. Får försöka tygla det värsta suget med en kopp te.. Tjoho vad kul!

Men i alla fall: It is on!