Hur länge kan jag träna vanliga aerobics?

3930
Gravid träning

Jag är ganska tidigt ännu i min första graviditet. Eftersom jag tycker om att träna och går regelbundet på pass undrar jag hur tidigt man behöver skifta till ”vänta-barn-jympa” istället för de vanliga passen? Rent logiskt känns det ju som att man inte ska behöva göra det förrän magen börjar vara ett hinder för träningen. Men eftersom jag inte vet ville jag bara kolla med någon som förhoppningsvis vet mer! 

Jag tycker du resonerar sunt. Lyssna på din kropp. Jag skulle kunna skriva näst intill en roman om graviditet och träning, men föreslår istället att du läser boken Gravid av Anne Deans (finns troligtvis även på biblioteket). Där finns ett väldigt bra kapitel om riskfri träning och graviditet, dels tecken på när du inte bör träna och då du bör sluta träna.
Barnmorskan Therese