Hur gör jag för att få tvillingar?

10947
hur gör man för att få tvillingar

Hur gör jag för att få tvillingar?

Jag är 32 år gammal och planerar att få mitt andra barn och jag har en fråga. Hur ska man göra för att öka chansen att få tvillingar?

Tvillingar är ju en samtidig utveckling av två barn i livmodern. Antingen till följd av att två ägg producerats och befruktats oberoende av varandra av två spermier – tvåäggstvillingar – eller mera sällan till följd av att ett befruktat ägg delat sig och givit upphov till enäggstvillingar. Under naturliga förhållanden föds tvillingar ca en gång på 80 födslar. Om du själv är tvåäggstvilling är chansen att du skall få tvillingar dubbelt så stor som för andra kvinnor. Angående om du kan påverka dina chanser för tvillinggraviditet under naturliga förhållanden har jag som barnmorska inte träffat på några studier eller vetenskapliga rapporter som talar för detta. Lycka till med familjeplanerna!
Barnmorskan Therese