Havandeskapsförgiftning?

4213

Nu när vi fick veta att Neo (tvilling 1) inte växer som han ska så blev det ju massa extra kontroller. I förra vecka så var vi och gjorde en flödesmätning på pojkarna. Men ingen av dem låg nå bra till för att kunna mäta flödet i huvudet. Så de kunde bara göra flödesmätningen i navelsträngen. Eftersom att flödesmätningen i navelsträngen såg normal ut så sa de att de kan vänta med att ta flödesmätning i huvudet. Så hoppas de att de kan komma åt det denna vecka istället.

För er som inte vet vad en flödesmätning är, så är det att de mäter flödet på blodet. Detta har de mätt i navelsträngen och i kärlet som kommer upp i huvet på barnen.

Men efter den kontrollen så fick jag även lämna prover. Hade då 135/85 i blodtryck och +1 i protein i urinen. Så de sa att jag skulle åka in dagen efter hos barnmorskan och ta nya prover. De sa att just nu är de okej men de är förhöjda. Då jag dagen efter hade stora bekymmer med att hålla mig vaken så kom jag inte iväg till barnmorskan.

Men i måndags tog jag mig dit. Då såg värdena exakt ut som i förra veckan. Jag frågade då var gränsen går till havandeskapsförgiftning. Hon sa att 140 i övre blodtryck och 90 i undre. Sen skulle man ha +2 på protein. Sen var det kontrollfrågor om hur man mår. Men alla de uppfyller jag redan. Så de ska ha koll nu på mina värden. Jag ligger verkligen på gränsen och vippar.

Sen när jag hade en inplanerad tid hos barnmorskan denna vecka så kollade hon igen. Då hade blodtrycket höjts till 140/85, men där emot så hade proteinet försvunnit ur urinen. Så ett värde har höjts och ett har minskat. Barnmorskan bad mig att be de på ultraljudet att få ta nya prover och då fråga läkaren hur ofta de ska ha koll på mina värden. Så jag kanske ska börja gå och lämna prover 2 ggr i veckan. Men hon sa att jag skulle kolla med de på ultraljudet/förlossningen hur de tyckte att jag skulle göra.

Återkommer om det händer något mer i detta….

En annan sak som va helt galet. Jag mätte även SF måttet (gravidmagens mått), jag har nu nått upp till 45 cm. Det är så stort att nu syns inte min “kurva” på diagrammet längre. Man kan bara se kurvan fram till vi mätte senast. Denna “plupp” hamnade utanför tabellen, så det blev inget sträck för denna mätning. Det är detta jag fotat och delat med mig av i detta inlägg.

DELA

Om bloggen Soffiproppan

Halloj, Sofie här. Ser med nyfikenhet på livet och på världen. Har passerat 30 sträcket och är snart närmare 40 än 30, så där mitt i livet brukar många säga. Strävar nu efter ett liv med så få begränsningar som möjligt. Uppskattar lite äventyr, men även relax på fritiden. För några år sedan träffade jag en kille som jag kände "han vill jag veta mer om" om. Våren 2015 flyttade vi till hus. Sen på skottdagen friade jag till min karl och fick det bästa svaret, "så klart att jag vill". Så nu planeras bröllop till sommaren 2017 och vi har nu bestämt oss för att bli en familj på riktigt. Nu väntar vi tvillingar. Var gärna med på vår resa om du vill.
Föregående artikelÄr det normalt med magknip under graviditeten?
Nästa artikelNågra veckor blev många veckor