Har du tecknat en gravidförsäkring?

2593

Graviditeten är för många en härlig tid, men den är också fylld av oro. Tankarna vandrar ibland iväg och ofrivilligt tänker man på de oplanerade saker som kan inträffa under graviditeten. Med en gravidförsäkring kan du känna dig lite tryggare.

En gravidförsäkring är något som alla verkligen bör skaffa. Man vet aldrig vad som händer under graviditeten så därför bör man vara förberedd på olika scenarier och händelser som kan inträffa när det inte går som planerat. En gravidförsäkring kan hjälpa dig om förlossningen sätter igång tidigare än beräknat, vid graviddepression, vid sent missfall eller vid andra komplikationer som man inte kan påverka. Med en gravidförsäkring är barnet försäkrat redan innan det föds, och försäkringen täcker bland annat eventuella medfödda sjukdomar, vilket en barnförsäkring inte alltid gör. Kolla alltid vad en gravidförsäkring innehåller innan du väljer.

Här kan du teckna en Gratis Gravidförsäkring.

När ska man teckna en gravidförsäkring

En försäkring ska du teckna så tidigt som möjligt under graviditeten. För mamman gäller de oftast från dag ett och för barnet gäller de flesta gravidförsäkringar från graviditetsvecka 23. Betalar du för en utökad försäkring så får du normalt premien tillbaka om något skulle inträffa innan försäkringen börjar att gälla.

Gravidförsäkringar

En gravidförsäkring ger en bra extra trygghet under graviditeten, vilket gör att du bör teckna den så tidigt som möjligt. Det finns två olika varianter av försäkringar som cirkulerar på marknaden. En gratisvariant och en betalvariant.

Räcker det med en gratisförsäkring?

Valet är självklart slutligen ditt eget. En gratisprodukt är gratis av en anledning och den är inte heltäckande. Den är dock bättre än ingen alls – så du bör alltid teckna åtminstone gratisvarianten.

En betalförsäkring har har ett mer omfattande skydd, och täcker bland annat både olyckor och sjukdom. Har du möjlighet att lägga drygt 1000 kronor på en försäkring så rekommenderar vi att du gör detta.

Just nu erbjuder vi dig att beställa gravidförsäkring från Gjensidige direkt på vår sajt. Du har en gratisvariant och en plusvariant. Läs mer här och se erbjudandet.