Gravid efter att ha använt p-piller

4624
gravid p-piller

Gravid efter att ha använt p-piller

Jag slutade min piller i oktober förra året, har ätit dem i 9-10 år. Jag och min sambo har försökt att bli gravida, men det har ej hänt nåt. Vi har nog ej försökt till 100 %. Men jag undrar hur länge det tar innan pillren försvinner ur kroppen, hoppas ni kan hjälpa mig med det? 

Hormonerna du tillförde din kropp genom p-piller är sedan länge borta. Efter långvarigt p-pillerbruk kan det ibland ta några månader för menstruationen att bli regelbunden. Har du regelbundna menstruationer så tycker jag ni skall försöka i lugn och ro minst 6 månader. Titta på gravid.se – Bli gravid och ägglossningsuträkning eller på www.testlagret.se för ägglossningsstickor som hjälpmedel. Om du känner att tiden börjar gå mot ett år och inget händer så kontakta gärna en gynekolog för fortsatt konsultation. Lycka till med familjebildningen!
Barnmorskan Therese