Gårdagen är historia, morgondagen ett mysterium, men idag är en gåva…

5976

Det talesättet hjälper mig att acceptera saker och ting som de är. Just nu får jag acceptera att jag är trött och tung, att jag inte kan göra sådant som jag är van vid, utan att blinka.

Jag är också tacksam för att jag är benådad med gåvan att kunna bli gravid. Jag är fullt medveten om att det inte är en självklarhet och har en egen historia av missfall, inför tidigare graviditeter.

Det finns också saker, personer, beteenden och situationer, som jag blir triggad av. Det kan vara allt mellan himmel och jord, ifrån krig och politik till svärmor. Det som väcker mina starka känslor och som jag inte vet hur jag ska parera, kokar ner i brist på vänlighet. Allt blir dubbelt värre nu när jag är gravid, med alla hormoner som flödar åt alla håll och kanter. Jag får bita mig i tungan och försöka vara snäll mot mig själv.