Förlossningsplanering och smärta

3939

Ny vecka, nya möjligheter.
Efter att jag hade skrivit av mig här i förra veckan så lättade det på trycket. Redan till kvällen mådde jag bättre och dagen efter hade jag fått nya krafter.

Men denna vecka har jag skapat lite små delmål. Jag kommer att ta upp min sjukdom igen med förlossningsläkaren, när jag ska dit på torsdag. Då tänker jag berätta hur min sjukdom fungerar lite mer. Jag tänker också gå in på vad det finns för möjligheter just nu.
Så idag var jag ner på drop in, på vårdcentralen. Pratade med en läkare om vilken sits jag sitter i. Magen är för stor för min sjukdom helt enkelt. Så jag börjar närma mig ett vägskäl, där jag måste börja ta morfin eller sluta äta. Detta om barnen stannar kvar i magen. Och inget av det känns som något vidare bra alternativ.
Jag var inne på att få dropp, så att jag skulle slippa äta. Men tydligen var det mer komplicerat än vad jag trodde. Han berättade att genom dropp tar inte kroppen upp så mycket näring. Så för att jag ska kunna leva på nån typ av ersättning behöver man genomgå en operation där man fäster en apparat på bröstkorgen, som ger en näring. Han sa att han aldrig varit med om att man utför en sån operation på en gravid kvinna.

Det kändes lite som att läkaren tyckte att det var jobbigt att han inte kunde hjälpa mig mer. Men han ordnade så att jag får näringsdryck förskrivet. Han rekommenderade inte att jag skulle börja med morfin. Men han kände sig enormt hjälplös och maktlös över min situation.
Jag vet att det tar ett par dagar innan näringsdrycken kommer. Jag hoppas ju att den är här innan helgen. Desto förr, desto bättre. Det underlättar ju iallafall för mig. Även om jag inte blir frisk av det, så kommer det förhoppningsvis lätta lite på trycket i tarmen. Men jag gissar att smärtan och blodet är något jag får leva med till detta är över och förmodligen några veckor efter förlossningen.

Jag känner mig inte lika förtvivlad som sist jag skrev. Nu känner jag mig mer säker på hur jag ska tackla detta och vad det finns för valmöjligheter. Så nu tänker jag diskutera min sjukdom och mina valmöjligheter med förlossningsläkaren, så får vi se vad hon säger. Vilken väg jag ska ta…

Läs även: profylax