För första gången på 14 veckor…

2890

…känner jag mig pigg och stark. Jag har varit helt utmattad av trötthet och illamående. Eftersom jag lider av hypotyreos (för låg produktion av sköldkörtelhormon), har jag vissa dagar inte ens kunnat kliva ur sängen. Men nu är doseringen på levaxin justerad och jag har gått in i andra trimestern. Helt plötsligt orkar jag lyfta på fötterna och skutta runt. Jag orkar inkludera mig i vardagliga sammanhang och börjar existera igen. Jag inser hur mycket jag har kämpat bara för hålla mig upprätt.

Jag var och tränade för första gången på länge idag och det kändes otroligt skönt, starkare än någonsin.

Sakta men säkert börjar jag förvandlas från Svamp Bob Fyrkant till att se ut som en gravid kvinna, i sina bästa år. Det är som om att folk blir mer förlåtande när de ser att jag faktiskt är gravid. Då är det tillåtet att se lite trött och rund ut. Inte för att det har någon betydelse. Det viktigaste för mig är att jag orkar deltaga i livet, ta hand om mig, min familj och orkar sköta mitt jobb.