En septemberdag

2093
  1. Hej!

Annica heter jag och detta är mitt första inlägg här på gravid.se. Har ni läst min profil har ni kanske förstått att jag har hunnit med (snart) tre graviditeter och dessa har alla sett olika ut!

Vår förstfödde är en busig men snäll tös som för knappt en månad sedan fyllde 4 år. Och med den åldern kommer en ny spännande period med mycket känslor som bubblar åt alla håll och kanter.

Vår mittersta föddes i april förra året och var även hon en tös. Denna tjejen var lite extra speciell då hon och jag gick igenom en katastrofal graviditet och för att rädda livet på oss båda plockades hon ut med ett katastrofsnitt i vecka 30+0. Därefter visade hon vilken kämpe hon var genom att ta sig igenom Neonatal, medicinavd och kirurgavd på Drottning Silvias Barnsjukhus med infektioner, kollapsade lungor och annat ett spädbarn inte ska behöva gå igenom. När hon var drygt 4 månader fick vi reda på att hon bar på en sjukdom vid namn Schinzel-Giedion, hon var ensam om den i Sverige och ca 50-60 personer bar den i världen. Ingen överlevde barndomen. I samma veva upptäcktes tumörer som växte så man såg dem med blotta ögat. En septemberdag som denna för ett år sedan hade vi permission, palliativ vård i hemmet och hon avled senare, 5,5 månader gammal, i lugn och ro hemma med sin familj runt om sig.

I skrivande stund är jag gravid igen – i vecka 22, alltså i 6e månaden och är beräknad i januari. Mår rätt så bra fast är trött och fogarna knakar redan! Jag har fått göra massor med extra undersökningar och ultraljud och är glad över att bo så nära ett specialistsjukhus med kunskap och kontakter.

Här fick ni en kort historia om mina graviditeter och barn vilket jag självklart kommer återkomma mer om senare inlägg 🙂

DELA
Föregående artikelAtt börja försöka…
Nästa artikelDet här med mens

Om bloggen Frågetecken

Hej på er! Annica heter jag och bor tillsammans med min man och vår fantastiska 4-åriga dotter på landet strax utanför Göteborg. Här bor vi i frid och fröjd med sjöar, skog och våra djur runt omkring oss men, ja, det finns ett stort men. Vår 4-åring är inte vår enda dotter utan jag är även änglamamma till Eveleen. Kortfattat föddes hon 10 veckor för tidigt och kämpade från start mot en genetisk sjukdom tills hon gick bort 5.5 månader gammal hösten 2015. Vi väntar nu vårt tredje barn i januari 2017. Denna blogg handlar om mina olika erfarenheter och hur vardagen formats därefter.