Med rätt teknik får barnet i sig allt

3860

Varje gång ditt barn tar bröstet har mjölken producerats på nytt. I lagom stor mängd portioneras den ut. Först med tunnare mjölk som släcker törsten. Därefter kommer en mer mättande och vitaminrik mjölk och det sista barnet får är en fetare sammansättning som är ännu lite mer mättande och sötare i smaken. En komplett måltid med andra ord, törstsläckare, huvudrätt och efterrätt i ett.

De barn som inte får rätt på sugtekniken kan ibland råka få i sig bara den första törstsläckare, och eventuellt lite huvudrätt. När det börjar bli krångligt och de tappar greppet och blir lite irriterade över detta händer det att mamman missförstår och tror att barnet är klart. Barnet kommer bli hungrigt inom kort igen, eftersom det inte druckit sig riktigt mätt. Nästa gång de tar bröstet kanske samma sak händer. Och så fortsätter det och barnet vänjer sig tillslut vid korta och ofullständiga måltider, varpå de alltid är lite småhungriga och gnälliga.

Om du bestämt dig för att amma är det därför en mycket god idé att få rätt på sitt- eller liggställning och klassisk amningsteknik så snart som möjligt för att undvika att ditt barn går miste om huvudrätten och den feta efterrätten. Det kan ta lite tid, men när ni väl fått rätt på det kommer amningen gå på ren rutin tillslut.