Det här med sparkar…

8792

Verkar vara så extremt olika både när man som mamma känner sparkarna och när man som partner kan känna sparkarna.
Jag har ju sedan vecka typ 12-14 kanske, känt av barnen. Men nu i förra veckan så kände jag en tydlig spark för första gången. Den kom från den vänstra tvillingen. Jag känner ju va en vänstra tvillingen extremt mycket mer än den högra. Har alltid känt av han mer. Så jag gissar att det blir en mer aktiv individ än han till höger.

Det tog några dagar och sen kom nästa spark. Nu sista dagarna har jag känt tydliga sparkar varje dag. Men jag tror att det bara är från den vänstra tvillingen. Men det kan ju vara så att de vänt sig och ligger och sparkar på samma punkt.

Jag gissar att det inte tar så lång tid innan jag känner av sparkarna är en del av vardagen. Jag har ju känt hur det rör sig där inne i flera veckor. Det är kärlek att känna en spark. Sen får jag se om man ledsnar när man känner det hela tiden, varje dag. Men de få jag känt gav mycket kärlek och det känns skönt med någon typ av bekräftelse på att det är liv där inne. Då står nog allt bra till. 🙂

Men där emot så vill jag ju att Daniel ska få känna oxå. Även han har ju frågat några gånger och har börjat känna på magen. Men jag gissar att det kommer dröja ytterligare några veckor innan han kan känna tydligt.

Här om dagen bad jag han hålla där jag kände att det var full rulle. Han höll en stund. Men han sa ”jag vet inte om det var en spark eller om jag bara känner din puls”. Så det blir nog svårt för han att avgöra under den närmsta tiden.

Jag hänger ju i en del gravidforum och tvillingforum på internet. Vissa saker får man ta med en nypa salt. Men vissa saker tycker jag känns skönt att läsa om och kunna fråga om. Som det här med sparkar. Jag frågade när sambon känner av sparkar. Jag fick massa olika svar, allt från vecka 21 till vecka 35. Så med lite tur kanske Daniel kan få känna det i år. Men det är nog mer troligt att han kommer få känna sparkar under januari månad. Det verkade som de flesta partners känner av sparkarna nån gång mellan vecka 25-30. Så det kanske till och mer dröjer till i februari. Går ju in i vecka 22 i början på januari och avslutar januari med vecka 26.

Magen växer iallafall så det knakar just nu. Gjorde ett litet kollage, bara för att se skillnaden på magen. Shit vad det växt, bara de sista tre veckorna. :O