Det här med mens

3758

Då börjar man närma sig den planerade mensen. Min kropp har betett sig annorlunda denna gång, inför mensen. Men jag vet inte om det är för att kroppen börjar vänja sig vid att ha mens eller om det är något som är annorlunda nu.
Tycker alltid att det är lite spännande kring mensen nu. Jag måste dock säga att jag hatar att ha mens, därför har jag undvikit mensen i största möjliga mån sen jag var 15 år gammal. Så av den anledningen hoppas jag extra mycket på att jag ska bli gravid så fort som möjligt, så att jag slipper dessa blödande dagar. Mycket dumt och onödigt påhitt av kroppen tycker jag. Om jag fick önska så skulle jag önska att slemhinnan alltid var lika ”tjock”, så att man slapp blöda en gång i månaden. Den kan ju bara vara där och sen töms man när man föder.

Så detta blir på något vis några dagar med spänd förväntan. Dagarna innan den planerade mensen. Flera som man känner undrar ju om man är gravid och från ägglossningen till mensen, vet man ju inte. Så det är det enda svaret man kan ge ”jag vet inte”. Denna tid varje månad börjar jag fundera på det där, hur berättar man för sin sambo? Jag skulle ju vilja göra det på något roligt vis. Ni som läser får jätte gärna komma med roliga förslag. 🙂

Klart att man vill bli gravid. Vi har ju börjat försöka och vi vill ha familj. Men vi har som sagt inte bråttom. Det kommer när det kommer. Så missförstå inte min förväntan. Är man inte gravid så får man se nästa månad om man är det. De flesta försöker ju ett tag innan det blir två ränder på stickan….
Nedräkningen har börjat inför denna mens!