Det här med mens

1593
Bej

Då börjar man närma sig den planerade mensen. Min kropp har betett sig annorlunda denna gång, inför mensen. Men jag vet inte om det är för att kroppen börjar vänja sig vid att ha mens eller om det är något som är annorlunda nu.
Tycker alltid att det är lite spännande kring mensen nu. Jag måste dock säga att jag hatar att ha mens, därför har jag undvikit mensen i största möjliga mån sen jag var 15 år gammal. Så av den anledningen hoppas jag extra mycket på att jag ska bli gravid så fort som möjligt, så att jag slipper dessa blödande dagar. Mycket dumt och onödigt påhitt av kroppen tycker jag. Om jag fick önska så skulle jag önska att slemhinnan alltid var lika “tjock”, så att man slapp blöda en gång i månaden. Den kan ju bara vara där och sen töms man när man föder.

Så detta blir på något vis några dagar med spänd förväntan. Dagarna innan den planerade mensen. Flera som man känner undrar ju om man är gravid och från ägglossningen till mensen, vet man ju inte. Så det är det enda svaret man kan ge “jag vet inte”. Denna tid varje månad börjar jag fundera på det där, hur berättar man för sin sambo? Jag skulle ju vilja göra det på något roligt vis. Ni som läser får jätte gärna komma med roliga förslag. 🙂

Klart att man vill bli gravid. Vi har ju börjat försöka och vi vill ha familj. Men vi har som sagt inte bråttom. Det kommer när det kommer. Så missförstå inte min förväntan. Är man inte gravid så får man se nästa månad om man är det. De flesta försöker ju ett tag innan det blir två ränder på stickan….
Nedräkningen har börjat inför denna mens!

DELA

Om bloggen Soffiproppan

Halloj, Sofie här. Ser med nyfikenhet på livet och på världen. Har passerat 30 sträcket och är snart närmare 40 än 30, så där mitt i livet brukar många säga. Strävar nu efter ett liv med så få begränsningar som möjligt. Uppskattar lite äventyr, men även relax på fritiden. För några år sedan träffade jag en kille som jag kände "han vill jag veta mer om" om. Våren 2015 flyttade vi till hus. Sen på skottdagen friade jag till min karl och fick det bästa svaret, "så klart att jag vill". Så nu planeras bröllop till sommaren 2017 och vi har nu bestämt oss för att bli en familj på riktigt. Nu väntar vi tvillingar. Var gärna med på vår resa om du vill.
Föregående artikelEn septemberdag
Nästa artikelRiddare i stan