Då var det dax för gravtestet

3121

Så idag är det fredag morgon, här kommer en uppdatering till. Men som oxå läggs ut lite senare. Idag kommer svaret, men vi är nog ganska säkra båda två.

Allt blev ju så trist. Jag är ju sån som person, svårt att hålla tyst när jag ska berätta något ”stort”. I tisdags kväll gnällde jag över allt illamående till Daniel (min sambo). Daniel har uttryckt att han inte vill veta om jag gör gravtest, bara om det blir positivt. Men allt gnäll på illamående gjorde att jag dagen innan beräknad mens ropade på Daniel när jag satt på toa o bad han hämta gravtest. Han tyckte det va onödigt och tyckte det kunde vänta till mensen uteblivit. Men jag ville veta om det fanns en logisk förklaring bakom mitt dåliga mående eller om jag behövde prata med någon läkare.

Tog med stickan ut från toaletten och satte mig i trappen. De där sekunderna innan den visar något känns livslånga. Alltid spänning. Är allt inbillning eller är det sant? Behöver jag uppsöka läkare för att jag inte är gravid? Hmm, nått börjar synas på stickan. Är det inbillning eller kommer det två sträck? Det andra sträcket syns nu lite mer, men är fortfarande diffust. Shit hur ska jag tolka detta. Känns varken som ett ja eller ett nej. Så jag säger högt ”hur ska jag tolka detta”. Går ut till Daniel i köket o säger ”jag tror du ska bli pappa” och ger honom stickan. Han kollar på stickan, kolla upp på mig och säger något i stil med ”det är ju negativt, den andra randen syns ju knappt”.

Jag funderar ännu mer. Hur ska jag tolka det. Jag har ju fått höra att minsta lilla synliga randen visar att man är gravid. Jag fotar nu stickan och postar det i min chat med mina blivande tärnor och frågar dem hur jag ska tolka det? Två av mina tre tärnor har ju ändå upplevt flera positiva gravtest.

De svarar ganska snabbt att det ser ut som att jag är gravid. Men de säger vänta några dagar och gör ett nytt test, för att vara säker.

Redan morgon efter är jag alldeles för nyfiken. Jag kollar hur många gravtest som finns kvar, ett. Ska jag slösa det nu? Eller ska jag avvakta? Äh, måste ändå köpa ett annat gravtest sen. Vi har bara använt såna stickor, så vi pratade om att köpa ett riktigt. Då kan jag slösa denna sista sticka…

Så satt man där igen. Sekunderna gick enormt långsamt och det pirrande i magen. Någonstans känner jag mig ju säker på att jag är gravid. Min kropp har berättat det för mig. Men ändå så osäker. Det blev typ exakt samma resultat som kvällen innan. Ett svagt sträck. Nu kände jag mig ändå säker. Två stickor med ett svagt sträck borde vara positivt, en kunde ju vara ”trasig”, men nu visar båda två tunna gravsträck.

Daniel fick veta det när vi sågs på lunchen. Nu känner jag mig säker. Men vi kom överens om att köpa ett annat test, vänta ett par dagar och testa igen på fredag. Idag är det fredag. Ikväll kommer det ”avgörande resultatet”. Han tycker det känns osäkert när sträcken är så ljusa. Han trodde att de skulle vara lika tydliga som kontrollsträcket. Vilket det kan bli när man gått förbi sin menscykel. Ingen mens har ännu dykt upp, så jag känner mig säker på att vi väntar barn. Igår (torsdag) så hade även Daniel landat i det. Men han vill ändå göra ett sista test för att vara helt hundra. Men nu anser han att mensen har ju inte dykt upp, så testen var nog positiva då. Det sjunker sakta in i oss båda att vi ska bli en familj.