Förlossning för en omföderska

14801

Vi klarade oss över nyår och in i 2017!! Yay 😀 Alla datummål är uppnådda och är drygt en vecka från BF så nu lilla unge är du så välkommen!! Jag somnar runt 2-3 på natten och vaknar av minsta lilla och kan därefter inte somna om. Hör till innan förlossningen sägs det 😉 Kroppen ska vänja sig att vara vaken, bäbisen sparkar och hjärnan slappnar aldrig av ?? Så iom detta är jag rätt trött, osocial och lättiritterad större delen av dan 😉

I övrigt går man och väntar på signaler som jag tror att de flesta gör när det börjar närma sig eller gått över beräknad förlossning! Mina tidigare förlossningar var så olika varandra att jag inte kan luta dem mot varandra.

Vårt förstfödda hjärta ❤
Vår förstfödda ❤

Med min förstfödda tös lossnade slemproppen några veckor innan. Natten till den 7/8 (41+4) började förvärkarna och rätt smärtsamma sådana. Satt uppe i duschen hela natten och berättade för Kim först när han skulle till jobbet. Han valde att vara hemma men inte en enda till värk kom under dagen, Såklart ? Natten till 8/8 satte det igång igen och gav mig ännu en vaken natt i duschen. Värkarna blev värre under morgonen, vi ringde in men då fick vi höra att det förmodligen skulle dröja flera dygn till. Anledningen att vi ringde in var mest för att jag blödde en del och värkarna blev värre men vi fortsatte kämpa på hemifrån. Kan tipsa om värmedynor och har man inte det häll varmt vatten i stora petflaskor, funkar nästan lika bra och hjälper en del mot smärta och kramper 🙂 Andra gången vi ringde var runt 11 på fm och jag sa till Kim innan att ljug och säg att värkarna kommer tätare. Så vi fick tillåtelse att åka till sjukhuset (Mölndal) och var där strax innan 12. Under undersökningen visade det sig att Värkarna var betydligt tätare än vad vi tror och jag var öppen 7 cm redan när jag kom. Så var dagarna och timmarna innan min första förlossning!