Barnmorskan kunde inte hitta fostret

8956
ultraljud gravid

Barnmorskan kunde inte hitta fostret

Jag gjorde ett tidigt vanligt ultraljud i vecka 9 för att se att det bara va ett foster- har tvillingar sedan tidigare. Först kunde barnmorkskan ej hitta fostret, men när hon sedan hittade det så ”satt” fostret långt till vänster i livmodern. Hon förklarade att hon ej såg det först eftersom det fanns mörka fläckar som kunde tyda på missfall- hon frågade även om jag har muskelknutor. Nu undrar jag lite vad vad det var hon såg- enligt henne var allt som det skulle med tanken på vad man kan se i denna vecka. Och vid nästa ultraljud så ser man bättre och mer. Min fråga är har jag haft ett missfall utan att veta om det eller har jag knutor? Detta var inget som sas vid min föregående graviditet.

Jag tycker inte du skall oroa dig! Det är inte enkelt att svara på din fråga. Jag kan ge dig lite generell information, så får du kontakta din barnmorska om du vill utreda ytterligare. Muskelknutor/myom är ganska vanligt och man kan ha dem utan att de behöver ställa till besvär. Dom påverkas ofta av graviditetshormoner och krymper för det mesta efter graviditet. Missfall kopplas ju oftast ihop med en blödning och du nämner inget om detta. Du kan ha varit gravid med tvillingar och den ene har i ett mycket tidigt stadium tillbakabildats och ”torkat” ihop. Ofarligt i såfall, din kropp ordnar det. Jag föreslår att du tar med dig dina frågor till nästa ultraljud, de lär se om du har några myom.
Barnmorskan Therese