Babyshower, ja eller nej?

5280

Babyshower är ett hyfsat nytt begrepp för mig. Jag visste inte vad det var för än för något/ett par år sen. Jag är splittrad i detta och tankarna kring det.

Tycket att det är roligt när andra har det och det är en söt sak. Men jag gillar inte när det blir överdrivet. Jag kan heller inte se nyttan med att själv ha en, eller man kanske ska säga få en.

Jag gillar ju i stort sett alla typer av tillställningar där man samlas och är sociala. Det har jag alltid gjort. Men jag har svårt för den här amerikanska överdrivna delen. Håller man det på en lagom nivå och man inte skulle ge massa presenter så gillar jag idén. Men så här anser jag nog om mycket. Även typ möhippor och sånt. Det ska vara billigt och lite roliga påhitt. Men det ska inte kosta massa pengar och bli löjligt överdrivet. Det går att göra så mycket saker nästan gratis. Att vara social och ha roligt ihop ska inte behöva kosta en massa pengar.

Sen kan jag tycka att det är roligt att gå på andras babyshower. Så de får själva sätta gränsen. Men jag skulle nog tycka att det var mer jobbigt än välkommet att det skulle vara uppblåst och dyrt. Jag skulle mer få skuldkänslor och må dåligt av det. Stackars personer som får städa efter, stackars personer som lägger ner stora summor pengar, stackars personer som behöver ägna så mycket engagemang bakom det. På egentligen helt onödiga saker.

Man hör ju talas om babyshower, möhippor, svensexor och dyl som kostar sjuka summor pengar. Varför gör man så? Jag tycker inte ens att det är roligt längre då. Jag tycker att då har det ju förlorat sin charm.
Gör hellre något billigt och enkelt. Något som alla kan medverka i. För mig känns det viktigare med att ha roligt ihop och kanske göra lite knasiga saker, än att det ska kosta och vara flådigt.

Jag har mina misstankar om att det börjat planerats en babyshower för mig. Det började för några veckor sen. Flera av mina vänner började ställa frågor som gjorde att jag började misstänka. Berättade detta för Daniel, och fick typ i svar att ”okej, då lär de höra av sig till mig snart”.
Här om dagen frågade Daniel varför jag inte vill ha en egen babyshower. Då kändes det som att nu är det nån som har hört av sig till honom.

Detta är ett ämne som jag alltid tycker är känsligt. Man ska inte känna att man inte kan komma för att man inte har råd eller är ”flådig” nog. Det ska hållas på en lagom nivå. Man ska kunna göra något hemma på kammaren och ge. Eller varför inte bara typ berätta roliga historier eller nått. Att ha roligt ihop är såååååååååååå mycket mer värt än alla pengar i världen.

Så, babyshower – nja