Att hålla graviditeten hemlig och samtidigt må piss

2096

Här är mitt första inlägg! Det känns verkligen kul och härligt att få dela mina tankar och känslor i min graviditet med er! Jag är nu gravid i vecka 10 och mår för det mesta helt okej. Det börjar synas lite på magen nu men går enkelt att dölja med oversize-tröjor.

Jag är fortfarande ganska trött vissa dagar, illamående och halsbränna då och då. Ont ibland – men ingenting mot vad det har varit! Så ni som är i tidigare veckor, jag säger bara att det kommer att bli bättre! Så sent som i förra veckan mådde jag väldigt illa mer eller mindre hela tiden, hade mycket halsbränna och var extreeemt trött samt yr. Nu varierar det mer från timme till timme faktiskt.

Jag och min sambo har bestämt att vi inte ska berätta förrän senare när missfallsrisk minskat samt efter svar på alla tester. För mig är det väldigt ansträngande att inte ha berättat eftersom jag inte har mått så bra emellanåt. Känner mig ganska ensam i allt, även fast jag kan prata med min sambo så har han ju aldrig varit gravid (även om gravidsymtom och tankar är olika från person till person och graviditet till graviditet). Hur gör ni? Har ni berättat för någon än eller väntar ni också?

De senaste fem veckorna har jag verkligen inte mått bra och har varit på gynakuten tre gånger, vilket jag kommer att skriva om i kommande inlägg. Jag har även varit sjukskriven dessa veckor. Jag har skrivit lite dagbok när jag har orkat för att jag behövt skriva ner saker som jag inte kan prata med någon om och dessa kommer jag dela med er. Förhoppningsvis kanske någon kan känna igen sig och vi som är gravida, i hemlighet eller inte, kan dela upplevelser och tankar med varandra. 🙂

Så mina kommande inlägg kommer faktiskt att vara lite tillbakablickar i mitt kassa mående tidigare veckor. För vad jag saknade när jag mådde som sämst var igenkänning. Jag kände mig så ensam i mina krämpor.