Är det farligt med svamp i underlivet?

9242
svamp i underlivet

Är det farligt med svamp i underlivet?

Jag och min pojkvän har bestämt oss för att försöka skaffa barn. Jag misstänker att jag nu kan vara gravid, men det är lite för tidigt för test. Jag har nu känt i underlivet som om jag fått svampinfektion. Är det farligt isåfall, kan man behandla som vanligt med Pevaryl eller annat medel mot underlivssvamp. Jag antar att jag borde ringa vårdcentralen, men det känns lite fånigt att oroa sig, när jag inte ens är säker på att jag är med barn än. Vad har du för tips?

Du kan behandla din svampinfektion med medel så som Carnesten eller Pevaryl, dessa är sk a kategori A läkemedel dvs: Det finns inga kända risker vid användning under graviditet. Du kommer kanske ha problem med detta igen, det är en vanlig graviditetsåkomma.
Barnmorskan Therese