Appar håller koll åt mig

2213

Asså, det här med hur långt gången man är. Jag förstår tanken bakom alla olika typer av beräkningar, men varför ska man hålla på o krångla till det?

De gravtest man kan göra där det står hur många veckor man varit gravid är det enda sättet jag tycker att man ska räkna på, nå annat kan jag inte förstå, det är ju bara tillkrånglade sätt att räkna på.

Gravtestet säger hur många veckor man faktiskt är/har varit gravid. Barnmorskan lägger på två veckor på det, för då räknar man från sista mensens första dag. Sen när man nämner i vilken vecka man är i, då är man plötsligt ännu en vecka längre fram. Så rent praktiskt om jag varit gravid i en vecka och en dag, då har man varit gravid i 3+1 (alltså 3 veckor +1 dag), men man är i vecka 4. Det är så sjukt ologiskt för mig.

Sen finns det dessutom något som kallas trimester. Då kan man vara i tre olika trimester under graviditeten. Trimester 1 är de första 12 veckorna och då räknat i den konstiga veckoberäkningen. Trimester 2 varar sen till vecka 28. Och den sista trimestern är fram till förlossningen.

Man blir ju knäpp. Varför kan man inte bara räkna de veckor man faktiskt är gravid? Rörigt rörigt. Tur det finns appar som berättar vilken vecka man är i, så man själv slipper räkna o ha koll. 🙂

DELA

Om bloggen Soffiproppan

Halloj, Sofie här. Ser med nyfikenhet på livet och på världen. Har passerat 30 sträcket och är snart närmare 40 än 30, så där mitt i livet brukar många säga. Strävar nu efter ett liv med så få begränsningar som möjligt. Uppskattar lite äventyr, men även relax på fritiden. För några år sedan träffade jag en kille som jag kände "han vill jag veta mer om" om. Våren 2015 flyttade vi till hus. Sen på skottdagen friade jag till min karl och fick det bästa svaret, "så klart att jag vill". Så nu planeras bröllop till sommaren 2017 och vi har nu bestämt oss för att bli en familj på riktigt. Nu väntar vi tvillingar. Var gärna med på vår resa om du vill.
Föregående artikelDop i sommarvädret
Nästa artikelFredagsmys!