10 saker att önska sig i påskägget

5737
Kycklinglever gravid

Nu står påsken inför dörren och kanske hoppas du att du ska få något extra fint i påskägget? Här är tio tips på vad du kan önska dig och vad du som partner kan ge den blivande mamman.

Choklad

Alla hjärtans dag är ett minne blott och därför är påsken ett ypperligt tillfälle att ägna sig åt chokladfrossa. Och nu kan gravida dessutom göra det med gott samvete då ny forskning visar att choklad minskar risken för komplikationer. Tack för det, påskharen!

Morotskaka

Den perfekta påskfikan är utan tvekan morotskaka. Orkar du är det dessutom inte svårt att göra egen morotskaka. Eller så ber du partnern att baka. Eller så köper ni helt enkelt på kondis. Alla sätt är bra!

En presentkorg

Fyll korgen med färsk frukt och ett gäng färska morötter. Den blivande modern välkomnar också skönhetsprodukter. som hårinpackning, olja, hudkräm, med mera. Hennes kropp arbetar hårt med att producera en vacker baby, så lägg in några härliga produkter som får henne att skina som vårsolen!

Ett besök på skönhetssalong

Så länge du inte har några komplikationer är det fritt fram att unna sig alla möjliga skönhetsbehandlingar. Unna dig ansiktsbehandling, aromaterapi, manikyr, pedikyr och så vidare. Tips till partnern: försök hitta ett spa eller salong som har behandlingar för gravida. De vet vad som är bra och säkert för både bebis och mamma.

Kroppsmålnings-kit

Body art on belly of pregnant woman on light background
Gå loss med pensel och färg i påsk!

Glöm att måla ägg! När man har en vacker gravidmage gäller det att utnyttja den på alla sätt (även om den kan vara tung och jobbig ibland). Nu har du alla möjligheter att gå crazy med målarfärgerna och fixa till världens snyggaste ”påskägg”. Låt barnen vara med och glöm inte att föreviga konstverket!

Tofflor

Alla kvinnor behöver mjuka och gosiga tofflor att låta fossingarna vila i. Under graviditeten är dessutom bekvämlighet a och o, det kan aldrig bli fel.

Gå ut med barnen

Ta ut barnen på en utflykt och låt din gravida kvinna få några timmar till att vila och kolla på tv-serier. Ett par timmar ensam i lugn och ro är något av det bästa man kan få i väntans tider.

Fixa påskmaten

Låt den blivande mamman slippa att planera påskfesten med släktingarna i år. Partnern kan ta över huvudansvaret och man behöver inte laga all mat. Kanske kan man beställa hem eller fira på ett sätt där kraven på en brakmåltid inte står i fokus? Den gravida kommer oavsett att uppskatta omtanken (hennes rygg och fötter också).

Afternoon Tea

Gå loss i den lokala te-handeln och köp hem några fruktiga teer! Många tehandlare har mer än earl grey nuförtiden och det finns en mängd kreativa blandningar att testa. Baka sedan scones eller något annat gott och ha en eftermiddag med prat och mys.

En ny dammsugare

Vad alla kvinnor vill ha är en ny dammsugare. Särskilt efter påsk när påskharen varit på besök och alla vet att den fäller hår som ingen annan. Eller nej, vi skojar. Har du ingen annan idé så köp choklad. Det är det säkraste kortet.