Det här händer i gravidvecka 8

0
935
Annons

Nu har din livmoder vuxit sig stor som en apelsin och det kan kännas som mensvärk när den växer och tar plats. Du kan behöva kissa ännu oftare än vanligt då livmodern trycker mot urinblåsan.

I graviditetsvecka 8 kan ditt hår kännas mer svårskött eller så är det finare än vanligt.
I graviditetsvecka 8 kan ditt hår kännas mer svårskött eller så är det finare än vanligt.

Många upplever ökade flytningar, så länge det inte kliar eller gör ont är detta helt normalt. Dock är det vanligt med svampinfektion under graviditeten eftersom hormonbalansen i kroppen är påverkad. Även akne kan uppstå på grund av hormonell obalans.

Håret kan kännas mer svårskött än vanligt, alternativt kan du uppleva att du har fått tjockare och blankare hår.

Det är vanligt att känna avsmak inför vissa typer av mat samt att känna motvilja mot både tobak och alkohol även om man tyckt om det före graviditeten.

Embryot är nu sex veckor gammalt och kan göra några enkla rörelser.

Hittills har kroppen varit uppbyggd av brosk, men börjar nu ersättas av skelettceller. Benen i armar och ben växer på längden och hårdnar samtidigt som lederna i kroppen börjar bildas.

Armen har fått en liten armbåge och på händerna börjar fingrar växa ut med simhud emellan.

Ögon sitter fortfarande brett isär och håller på att få ögonlock. Öron och näsborrar har bildats och den närmaste veckan är väldigt viktig för hur ögon och inneröra fortsätter utvecklas.

De flesta inre organ som t.ex. hjärta, hjärna, lungor och njurar har nu fått sin grundläggande form.

Hjärtrytmen har normaliserats och kapaciteten förbättrats och under den lövtunna huden ser man nu ett nätverk av blodkärl.

Annons

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR